Het is altijd goed om stil te staan bij het 'nu'. Reflecteer jezelf eens, stel jezelf vragen. Tijdens de weg naar je ideaalgewicht is bewustwording van je eigen ik extra belangrijk.


Jezelf accepteren en jezelf veranderen gaat dat samen?

Het gaat over jezelf veranderen om andere dingen te kunnen bereiken in je leven. Om je droomleven te kunnen leven moet je andere dingen gaan doen en andere keuzes gaan maken dan dat je nu maakt. Je hebt een identiteit hebt opgebouwd die gebaseerd is op verhalen over je verleden. Maar hoe kun je dan niemand zijn, jezelf accepteren en jezelf veranderen? Dat gaat toch helemaal niet samen?

Toch wel!

Laat je verleden los

Accepteer jezelf zoals jij bent. Laat je verleden los. Laat los wat jij jezelf vertelt over jou. Wat andere mensen jou vertellen over jezelf. Deze verhalen spelen alleen in je hoofd, maar zeggen helemaal niks over wie jij echt bent.

Ze vertellen alleen een verhaal over wie jij denkt dat je bent. Als je deze verhalen die vertelt worden, kunt loslaten, dan kun je jezelf accepteren zoals je bent.

Dan kun je zelfvertrouwen opbouwen. Er voor zorgen dat jij vertrouwen hebt in jezelf. Je vertrouwen hebt dat je de juiste keuzes kunt maken. De juiste dingen kunt doen om door te groeien naar de persoon die jij wilt worden. En zodat je kan doorgroeien naar jouw droomleven.

De belangrijkste vraag in je leven

De vraag is niet wie je bent. Maar de belangrijkste vraag in je leven is wie wil je worden. Wat wil jij het allerliefste doen in je leven? Hoe wil jij het allerliefste zijn? Hoe ziet jouw droomleven er uit?

Laat de rol los die jij jezelf hebt aangemeten. Ga keuzes maken die er voor zorgen dat jij steeds dichter komt bij de persoon die je wilt zijn. Bij het droomleven dat je wilt leven.

Dat is moeilijk! Want je reptielenbrein zal je proberen tegen te houden. Dat zal je steeds weer proberen de verhalen te vertellen over je verleden en over jouw aangemeten persoonlijkheid. Het zal je steeds proberen terug te brengen naar de persoon die jij altijd geweest bent.

Maar houd je grote doel voor ogen. Houd je droomleven voor ogen. De persoon die jij wilt worden. Houd je focus op de lange termijn.

Dan lukt het je om niet te luisteren naar dat stemmetje in je hoofd. Angst geen rol te laten spelen. Om toch de keuzes te maken die nodig zijn op weg naar jouw nieuwe leven.

Zo gaat het dus toch samen!

Snap je nu dat het toch samen gaat om jezelf te accepteren en jezelf te veranderen?

Dat je gelukkig kunt zijn met jezelf en ondertussen verder op weg gaat naar de persoon die jij graag wil worden.

Door de verhalen over wie jij denkt te zijn, los te laten en de dingen te doen die nodig zijn op weg naar jouw droomleven.

Je komt er niet vanzelf! Buiten je comfortzone gaan hoort er bij. Je ongemakkelijk gaan voelen doordat het onbekend is. Bij iedere grote doorbraak jezelf een ander persoon voelen.

Je bent op de goede weg. Op weg naar je droomleven. Naar de dingen die je het allerliefste wil doen. Op weg naar de persoon die jij graag wilt zijn.