Insuline

Nadat je eet stijgt je bloedsuikerspiegel. Insuline wordt vrijgegeven om je bloedsuikerspiegel weer te stabiliseren. Hoe zwaarder je gewicht, hoe meer insuline je aanmaakt. Als je veel koolhydraatrijke voeding in één keer eet, wordt er veel insuline vrijgegeven. Wanneer er te veel insuline rondzwerft in je lichaam slaat je lichaam vet op. Probeer je koolhydraten eiwitten en vetten in verhouding te houden. hierdoor zorg je voor een minder grote stijging in je bloedsuikerspiegel!

Powerslim is een koolhydraat arm dieet die ervoor zorgt dat insuline positief blijft werken op je metabolisme en goede invloed heeft op je vetverbranding. Door het uitgebalanceerde dieet dat makkelijk te volgen is blijft je verhoudingen van je eiwitten vetten en koolhydraten in verhouding. Je koolhydraat inname tussen is tussen de 30 en 40 gram per dag. Hierdoor raakt je lichaam ketose. Ook wel totale vetverbranding. Hierdoor blijft ook je insuline gehalte stabiel. En val je al snel gemiddeld één kilo per week af!!


Wat is ketose?

Als je een koolhydraatarm dieet volgt, raakt jouw lichaam in staat van ketose omdat het lichaam te weinig koolhydraten heeft om te verbranden. Hierdoor gaat het lichaam vet gebruiken als bron voor energie. Jouw lichaam gaat dan over op constante vetverbranding.

Ketogene toestand

Nadat het lichaam gewend is geraakt aan het lage koolhydraatgehalte, verkeert jouw lichaam in staat van ketose. Het energieniveau gaat flink omhoog en je krijgt zelfs meer energie dan voorheen. Ook heb je dan geen last meer van de schommelingen in het bloedsuikergehalte. De koolhydraten die nog in jouw lichaam zaten, zijn dan verdwenen. Bij gebrek aan koolhydraten begint jouw lichaam vet te verbranden als brandstof.

Vaak voorkomende symptomen:

- Toename van energie

- Genormaliseerde frequentie van urineren

- Betere slaap

- Geluksgevoel

- Helder denken


Eerst moet je door de eerste paar dagen heen. Je lichaam moet wennen.

Normaal gesproken is jouw lichaam gewend om koolhydraten op te nemen. Bij het volgen van een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet, eet je voeding dat laag is in koolhydraten. Daarom is er een grote kans dat je minder energie hebt tijdens de eerste paar dagen. Het lichaam is nog niet gewend om energie op te wekken uit een andere bron dan glucose. Hierdoor kunnen er bijwerkingen optreden zoals vermoeidheid en een gevoel van afwezigheid.


Vaak voorkomende symptomen:

- Slechte adem

- Weinig energie

- Vieze smaak in de mond

- Hoofdpijn

- Misselijkheid


Bij een koolhydraatarm dieet is het wel van belang om genoeg eiwitten en gezonde vetten te eten. Als je niet genoeg eiwitten en gezonde vetten binnenkrijgt, is er kans dat jouw spierweefsel wordt verbrand voor het produceren van energie.


Wat zijn ketose sticks?

Wanneer jouw lichaam in ketose zit, komen de ketonen in je bloedbaan terecht omdat het een afbraakproduct is van lichaamsvet. Als er heel veel ketonen in het bloed zitten, verkeer je in een ketogene toestand. Dit kan je met behulp van ketose sticks meten. Ketose sticks zijn test strips die je in jouw urine moet houden waarna het verkleurt. Met een kleurenschema kan je zien of jouw lichaam over is gegaan op vetverbranding.