Martine Sterenborg

De weg naar mijn gezonde leefstijl

Ontmoet Martine

Over mij

Ik zal me even voorstellen; ik ben Martine, 42 jaar oud/jong en moeder van 2 kinderen. Na een aantal jaren met mijn gewicht te hebben gestruggeld, en het idee te hebben dat toch niets echt zou helpen, heb ik door mijn lieve zussen de stap gemaakt naar Slim Mental Coaching. Ik ben door de jaren heen aangekomen en dit is waarschijnlijk een combinatie geweest van levensstijl en medicatie. De medicatie kan ik in verband met mijn reuma helaas niet missen. Daardoor is ook sporten een stuk moeilijker geworden. Je kunt je dus misschien wel voorstellen dat ik dacht dat er voor mij geen andere optie was dan een maagverkleining of gastric bypass. Na al in het voortraject te zitten voor deze operatie, die overigens al was goedgekeurd, kreeg ik twijfels. Wilde ik dit mijn lichaam wel aandoen? Was er echt geen andere manier die haalbaar zou zijn?

Door  mijn Lieve Zussen heb ik  De Stap Gemaakt Naar Slim Mental Coaching.

Martine Sterenborg

mijn SMC dagboek

Wij geloven dat er veel valt te halen uit gezonde voeding. Een reset van je leefstijl door de juiste begeleiding. Martine heeft al veel geprobeerd maar gewicht verlies bleef uit. Ze zit al ver in haar traject richting een maagverkleining. Door haar zussen is ze bij ons terecht gekomen. Tegelijk zijn wij haar laatste strohalm. 

interventie avond met de zussen!
Proosten op een nieuwe start

week 16

87,6 kg

totale gewichts afname  18 kg

Jaja het is dinsdag en we zijn er weer. Hup op die weegschaal want ik voel me goed en zit weer helemaal in mijn ritme. Mijn kleine uitspatting heeft me zeker weer wat geleerd. Het resultaat mag er zijn 3,3 kg eraf!! Wow het hoogste resultaat in een week tot nu toe. Wat ben ik blij! Heerlijk zo mag het wel blijven gaan haha. Op naar weer een volgende week!

week 15

90,9 kg

totale gewichts afname 15,9 kg

En weer een week voorbij. Maar dit keer zie er ik wel tegenop om te gaan wegen. Want ik ben deze week de mist ingegaan. Een mini yoghurtsoftijsje daar begin het mee. Ik vond het heerlijk en voelde me tegelijk schuldig. En toen ging mijn redenatie de foute kant op. Zo van je hebt het deze toch al verpest dan eet ook maar gelijk een paar andere dingen die niet goed voor je zijn maar die je wel lekker vindt. Zo stom die gedachtengang maarja zo ging het wel. Dus ja I f#cked up. 7 ons erbij! Gelukkig was er ook meer spiermassa bijgekomen en niet alleen vet. Na een evaluatie en gesprek de knop weer om gezet. Fouten worden gemaakt en we leren er weer van. En nu heb ik zelfs weer zin om over een week weer te komen wegen. Tot volgende week!

week 14

90,2 kg

totale gewichts afname 15,4

 
Het is weer dinsdag! We gaan wegen. Jeetje deze week maar 2 ons afgevallen dus wel wat teleurgesteld natuurlijk. Ik merk dat het op dit moment wat moeilijker is om het vol te houden. Zeker ook ivm de zomer/vakantie periode. Even lekker terrasje enz. Maar toch probeer ik me er netjes aan te houden. Na een fijn gesprek kan ik er toch weer tegenaan. Het kunnen nu eenmaal elke week kilo’s zijn die eraf gaan denk dan maar. Wat is overigens wel af en toe mis is fruit. Het klinkt misschien raar maar dat mis ik soms wel. En uiteraard zitten daar veel suikers in dus dat gaat niet. Maar een lekker groene appel laat me soms het water in de mond lopen. Wie had dat ooit gedacht haha. Tot volgende week!

week 13

90,4 kg

totale gewichts afname 15,2 kg

Jahoor dinsdag is er weer.
Deze week niet zoveel afgevallen als ik had gehoopt. Vanwege drukte heb ik een aantal tussendoortjes geskipt, niet eens bewust, maar zo zie je maar dat het niet werkt om minder te eten.
 
Dan val je dus ook minder af. Nouja met 700 gram eraf ben ik ook blij hoor maar het is toch een beter gevoel om boven de kilo te zitten.
 
Natuurlijk sluiten we af met een fijn gesprek en een lekker bakje koffie, jaja zwarte koffie daar ben ik inmiddels al wel volledig aan gewend maar in het begin was dat echt wennen. Ik dronk altijd koffie met melk en suiker maar ik geloof dat ik dat nu niet eens meer lekker zou vinden haha. Thee dronk ik altijd al zonder suiker dus dat scheelde ook. Verder is hier in huis eigenlijk voornamelijk spa rood en blauw en cola zero waarvan ik van die laaste maar af en toe een glaasje neem.
 
Frisdrank is niet zo mijn ding dus dat is meegenomen.
Op naar de volgende week maar weer, tot gauw!

week 12

91,1 kg

totale gewichts afname 14,5

Dinsdag weegdag is weer aangebroken.. en ja het vertrouwen blijft groeien en de kilo’s blijven afnemen haha. Het is altijd gezellig om bij Julia en José in de zaak te komen. Er is altijd tijd voor een kletspraatje, een grapje en natuurlijk is de begeleiding goud waard.
 
 
De adviezen die ik tot zover al heb gekregen zijn adviezen die ook echt werken. Bijvoorbeeld dus niet minder eten, geen tussendoortjes weglaten, knolselderij ivp aardappelen gebruiken en zo kan ik nog een heleboel adviezen opnoemen. En ze werken want deze week ben ik weer 2.1 kg afgevallen.
 
 
 
Als iemand me dit een aantal maanden geleden had verteld dat dit mogelijk zou zijn en dat ik dit ook zou kunnen bereiken had ik diegene denk ik uitgelachen.. Nu lach ik niemand uit maar lach ik gewoon omdat ik blij ben, en dat is vele malen leuker kan ik je vertellen.
 
 
Die weegschaal is zo erg helemaal niet, hij is er alleen om me alert te laten zijn op wat er in mijn lichaam gebeurt.
 
Tot volgende week!!
 

week 11

93,2kg

deze week – 0,9

 

De weegdag is weer begonnen. Ik begin met een bakje magere kwark met de heerlijke bosvruchten muesli van Power Slim.

 Eerder maakte ik me nog wel eens druk dat omdat ik dan smorgens al had gegeten ik zwaarder zou zijn tegen de tijd dat ik ging wegen. Ja die stommiteit heb ik inmiddels maar losgelaten.

 Ik zal toch moeten eten, anders wordt je ook zo slapjes haha. Paar uurtjes later nog een klein tussendoortje en daarna op naar de weegschaal. Deze week is er 0,9  kg vanaf! Wow blij dat ik ben! Soms ben ik nog wel eens aan het ‘kwijlen’ bij het idee van een heerlijk yoghurtsoftijs of een lekkere hamburger. Maar zulke momenten gaan weer voorbij en zulke resultaten maken het zeker de moeite waard.

 

Liefs Martine

week 10

94,1kg

 

Zo het is weer dinsdag.. weer fijn gaan wegen, wie had dat gedacht dat ik ooit zo zou denken hahaha.

 Ik weet nu dat het werkt dus ik zie er niet meer tegenop. En hopla weer 0.9 kg eraf. Zo zie je maar dat het kan. Honger heb ik totaal niet want de eetmomenten zijn meer dan genoeg.

IN TOTAAL- 11,5!!

 

Tevreden stap ik de deur weer uit. Boodschappen doen en in voorraad koken staat op de planning

Liefs Martine

week 9

96kg

 

– 1,3! kg

Steeds meer ga ik uitkijken naar het weegmoment.. Wat ik eerder zo vervelend vond, wordt nu steeds aangenamer. Elke week zie ik toch wel resultaat en het vertrouwen dat het allemaal gaat lukken groeit ook met elke week. Afgelopen week weer 1,3 kg eraf, hopla. Voorbereidingen qua eten zijn voor mij belangrijk, dat maakt dat ik niet meer hoef na te denken wat ik eens zal gaan eten. Het is voorbereid en staat klaar, heel handig. De plastic bakjes zijn zo langzamerhand niet meer aan te slepen haha. Ach ik ben weer een weekje verder en klaar om de komende week weer met goeie moed te komen wegen.

 

Liefs Martine

week 8

97,3kg

weegdag!!; het wordt bijna net zo normaal als voorheen de woensdag gehaktdag.. De weegschaal begint in mijn ogen steeds een beetje vriendelijker te worden. Niet meer het enge ding waar ik zo tegenop zag maar een apparaat wat nu ook eens meewerkt. Het klinkt misschien niet zo logisch allemaal omdat je het veranderen van leefstijl toch echt zelf moet doen (met hulp natuurlijk) maar na zo’n lange tegenzin voor die weegschaal begrijp je misschien toch wat ik bedoel.
 
 

Inmiddels begin ik weer wat nieuwe recepten te proberen en heb ik er zowaar lol in. Van anderen (ook andere powerslimmers) zie ik ook vaker recepten voorbij komen. Wel moet ik daarbij in de gaten houden voor welke fase het recept bestemd is uiteraard. Neenee we gaan niet foetelen haha. De powerslim droppastilles zijn savonds erg lekker (max 3) om toch even een snoepjes gevoel te hebben en inmiddels is de ananas sinaasappel smoothie een verslaving geworden. Heerlijk fris met flink wat ijsblokjes erin en voor de show in een mooi groot wijnglas. Zo lukt het wel, we zijn weer een week verder en mijn gewicht gaat omlaag. Tot volgende week 😘

Liefs Martine

week 7

98,4kg

deze week – een halve kilo!

 

Zo, oke het is weer zover, mijn weegmoment.

tijd voor de weegschaal.. zoals eerder ben ik ook nu weer een beetje nerveus al wordt dat zo langzaamaan steeds een beetje minder. Weer in de dubbele cijfers is toch wel een fijn gevoel. Deze week weer een halve kilo eraf. Natuurlijk zou ik het graag nog sneller willen, maarja zo snel is het er ook niet aangekomen. Geduld en doorzetten zijn de sleutelwoorden denk ik zo.

Ik ben zo blij en zo opgelucht dat het ook echt werkt! En om die bevestiging op de weegschaal te zien, doet me dan ook echt goed. Evenals de steun die ik krijg van mijn lieve coach en natuurlijk van mijn omgeving. Want dat laatste is ook enorm belangrijk. Mensen helpen je niet door te zeggen; ach dat ene stukje vlaai kan geen kwaad of ben eens niet ze streng voor jezelf. Echte steun vind je bij mensen die trots op je zijn en die naast de chips een bakje tomaat en komkommer op tafel zetten zodat jij ook wat te knabbelen hebt. En zo’n omgeving heb ik, en daar ben ik zo blij mee! Dat maakt het een stuk makkelijker en prettiger om op deze manier verder te gaan.. Op naar de volgende week 😘

Liefs Martine

week 6

98,9kg

Totaal – 6,7 kg

ONDER DIE 100 KG !!!!

WEEGDAG!!!!!!
Deze week ben ik weer met goede moed op de weegschaal gaan staan. Vorige week was zo goed gegaan dat ik er ook steeds vertrouwen in begon te krijgen dat mijn doel te behalen zou zijn. En toch ben ik telkens weer een beetje zenuwachtig als ik op die weegschaal moet gaan staan. Ik weet eigenlijk wel dat ik mijn best heb gedaan en me aan het plan heb gehouden, maar toch vertrouw ik nog niet helemaal op mijn lijf. Dat zal wel even tijd nodig hebben denk ik zo.
 
 

Maar wat blijkt na het weegmoment; ik ben toch maar weer 1,3 kg afgevallen in 1 week tijd. Een heerlijk gevoel! En ik moet bekennen dat ik ondanks mijn eeuwige hekel aan de weegschaal, het toch ook gezellig vind. De tips die ik dan krijg zijn ook super handig. Bijvoorbeeld over het voorbereiden en/of invriezen van maaltijden. Een echte keukenprinses ben ik nooit geweest, maar de recepten zijn echt makkelijk uitvoerbaar en lekker. Ik ga dus weer lekker verder op dezelfde manier, want het werkt echt!

Liefs Martine

week 5

100,2 kg

Deze week – 2,8 kg !!

Gemiddeld zit Martine nu op ruim 1 kilo per week.

‘ Wat ben ik blij dat mijn lichaam eindelijk doet wat ik wil! ‘

week 4

103 kg

En dan heb je de 4e weging.. vol vertrouwen ging daarheen, want tja ik hou me aan het dieet en nu ben ik goed op dreef. De week ervoor was ik 2,4 kg afgevallen dus eigenlijk rekende ik daar (stiekem) op.. dan stap je op de weegschaal en blijkt dat je een ons aangekomen bent.. huh wat, hoe kan dit dan? Natuurlijk wilde ik niet direct toegeven hoe teleurgesteld ik was, maar ik heb toen een gruwelijke baaldag gehad. Ik dacht bij mezelf wat moet ik dan nog meer doen om af te kunnen vallen? Nouja, na een klein dagje zelfmedelijden (😉) heb ik mezelf weer bijeen geraapt en ben ik verder gegaan. Mijn lijf wil soms gewoon eenmaal niet direct meewerken en daar telkens van balen heeft ook geen zin, dus vol goede moed weer verder.. volgende week is weer een nieuwe ronde 😊😘

Liefs Martine

week 3

102,9 kg

 2,4 kg eraf!

Wat ben ik blij. Voor mezelf en om dit aan jullie te kunnen laten zien. Het is even doorzetten vooral in mijn situatie. Maar als ik het kan kan jij het ook!!

Ik voel aan alles dat het vanaf nu alleen nog maar de goede kant op kan gaan. Wat ben ik blij dat ik Slim Mental Coaching de kans heb gegeven. 

 

Ik eet heerlijk. En ben bewust van de nieuwe leefstijl die ik aan het leren ben. 

OP NAAR VOLGENDE WEEK!

 

Liefs Martine

week 2

105,3kg

super nerveus omdat  afvallen nog uit bleef.

Maar het begin is gemaakt! Het is maar 6 ons, Maar ik voel aan heel mijn lichaam dat ik aan het afvallen ben. De reset die we zoals verwacht pas later op de weegschaal zouden zien is in gang gezet.

Ik heb sinds deze week weer meer energie terug. En kan niet wachten om aankomende week weer te kunnen knallen. Geduld en hard werk beloond.

Luister naar je lichaam en heb vertrouwen in het programma. 

 

Liefs Martine

week 1

105,9kg

Het eerste weegmoment.  Ik keek er eigenlijk naar uit. Dit omdat ik me volledig aan het schema had gehouden, en ervan overtuigd was dat dit gelijk het gewenste resultaat zou geven. 
 
Toch was ik wel een beetje nerveus, tja het blijft een weegschaal he, en daar had altijd al een hekel aan. Ik was toch wel lichtelijk geschokt dat ik nog geen resultaat op de weegschaal zag. Dat was even slikken. 
 
Na een gesprek met Julia was mij duidelijk dat dit ook te maken had met mijn medicatie. Ik voelde me wel al beter in de zin dat ik gezond bezig was. Dus, verder gaan en doorzetten!!!
 

Liefs Martine

begin

105,6kg

Bang voor het getal was ik niet helemaal. Want ik wist dit al ivm de operatie. En gelukkig was het zelfs al minder. Ik voelde me in het begin van de afspraken een beetje opgelaten. Zo van ik zal het gaan proberen……. En we zullen zien. Maar naarmate het gesprek vorderde voelde ik me steeds zekerder worden. 
Dat dit eens echt zou kunnen helpen mijn levensstijl aan te passen.
 Vandaar dat ik dan ook alsnog met een veel beter gevoel naar huis ging dan ik was gekomen
 
Daarna was ik  opgelucht. Ik ga nu echt iets doen. Iets  zoals ik het zag ook echt zou helpen.
 
Het doel leek mij wel vrij onhaalbaar.. Ik dacht tja als ik al eens 15/20 kg kwijt ben dan ben ik al blij.. maar echt helemaal tevreden ben ik pas als ik op een gezond gewicht ben.

Mijn doel is 68 kg en die ga ik halen!

liefs Martine

begin

105,6 kg

vetmassa in kg  –  .52,5

spiermassa in kg – 29,2

visceraalvet +20

1

105,9

vetmassa in kg  –  .53,7

spiermassa in kg – 27,5

visceraalvet +20

2

105,3

vetmassa in kg  –  .53,2

spiermassa in kg – 27,8

visceraalvet +20

voortgang

3

102,9

vetmassa in kg  –  53,7

spiermassa in kg – 27,8

visceraalvet +20

4

103

voortgang

vetmassa in kg  –  53,2

spiermassa in kg – 27,9

visceraalvet +20

5

100,2

vetmassa in kg  –  48,4

spiermassa in kg – 27,8

visceraalvet +20

voortgang

6

98,9

vetmassa in kg  –  48,4

spiermassa in kg – 27,9

visceraalvet +20

voortgang

7

98,4

vetmassa in kg  –  48,1

spiermassa in kg – 27,8

visceraalvet +20

8

97,3

vetmassa in kg  – 48

spiermassa in kg -26,2

visceraalvet +20

9

96

vetmassa in kg  –  47

spiermassa in kg – 26,5

visceraalvet +20

voortgang

10

94,1

vetmassa in kg  –  47,2

spiermassa in kg – 25,9

visceraalvet +20

voortgang

11

93,2

vetmassa in kg  –  44,7

spiermassa in kg – 27,8

visceraalvet +20

12

91,1

vetmassa in kg  25,1

spiermassa in kg  45,7

visceraalvet 

13

90,4

vetmassa in kg  25,3

spiermassa in kg 44,7

visceraalvet 

voortgang

14

90,2

vetmassa in kg  27,4

spiermassa in kg 40,4

visceraalvet  20+

voortgang

15

90,9

vetmassa in kg  –  27,6

spiermassa in kg – 40,6

visceraalvet + 20+

16

87,6

vetmassa in kg  27,2

spiermassa in kg  38,1

visceraalvet  20+

17

?

vetmassa in kg  25,3

spiermassa in kg 44,7

visceraalvet 

voortgang

18

?

vetmassa in kg  –  

spiermassa in kg –

visceraalvet 

voortgang

stel/geef hier je vraag/opmerking aan martine