Martine Sterenborg

De weg naar mijn gezonde leefstijl

Ontmoet Martine

Over mij

Ik zal me even voorstellen; ik ben Martine, 42 jaar oud/jong en moeder van 2 kinderen. Na een aantal jaren met mijn gewicht te hebben gestruggeld, en het idee te hebben dat toch niets echt zou helpen, heb ik door mijn lieve zussen de stap gemaakt naar Slim Mental Coaching. Ik ben door de jaren heen aangekomen en dit is waarschijnlijk een combinatie geweest van levensstijl en medicatie. De medicatie kan ik in verband met mijn reuma helaas niet missen. Daardoor is ook sporten een stuk moeilijker geworden. Je kunt je dus misschien wel voorstellen dat ik dacht dat er voor mij geen andere optie was dan een maagverkleining of gastric bypass. Na al in het voortraject te zitten voor deze operatie, die overigens al was goedgekeurd, kreeg ik twijfels. Wilde ik dit mijn lichaam wel aandoen? Was er echt geen andere manier die haalbaar zou zijn?

Door  mijn Lieve Zussen heb ik  De Stap Gemaakt Naar Slim Mental Coaching.

Martine Sterenborg

mijn SMC dagboek

Wij geloven dat er veel valt te halen uit gezonde voeding. Een reset van je leefstijl door de juiste begeleiding. Martine heeft al veel geprobeerd maar gewicht verlies bleef uit. Ze zit al ver in haar traject richting een maagverkleining. Door haar zussen is ze bij ons terecht gekomen. Tegelijk zijn wij haar laatste strohalm. 

interventie avond met de zussen!
Proosten op een nieuwe start

week 6

98,9kg

Totaal – 6,7 kg

ONDER DIE 100 KG !!!!

WEEGDAG!!!!!!
Deze week ben ik weer met goede moed op de weegschaal gaan staan. Vorige week was zo goed gegaan dat ik er ook steeds vertrouwen in begon te krijgen dat mijn doel te behalen zou zijn. En toch ben ik telkens weer een beetje zenuwachtig als ik op die weegschaal moet gaan staan. Ik weet eigenlijk wel dat ik mijn best heb gedaan en me aan het plan heb gehouden, maar toch vertrouw ik nog niet helemaal op mijn lijf. Dat zal wel even tijd nodig hebben denk ik zo.
 
 

Maar wat blijkt na het weegmoment; ik ben toch maar weer 1,3 kg afgevallen in 1 week tijd. Een heerlijk gevoel! En ik moet bekennen dat ik ondanks mijn eeuwige hekel aan de weegschaal, het toch ook gezellig vind. De tips die ik dan krijg zijn ook super handig. Bijvoorbeeld over het voorbereiden en/of invriezen van maaltijden. Een echte keukenprinses ben ik nooit geweest, maar de recepten zijn echt makkelijk uitvoerbaar en lekker. Ik ga dus weer lekker verder op dezelfde manier, want het werkt echt!

Liefs Martine

week 5

100,2 kg

Deze week – 2,8 kg !!

Gemiddeld zit Martine nu op ruim 1 kilo per week.

‘ Wat ben ik blij dat mijn lichaam eindelijk doet wat ik wil! ‘

week 4

103 kg

En dan heb je de 4e weging.. vol vertrouwen ging daarheen, want tja ik hou me aan het dieet en nu ben ik goed op dreef. De week ervoor was ik 2,4 kg afgevallen dus eigenlijk rekende ik daar (stiekem) op.. dan stap je op de weegschaal en blijkt dat je een ons aangekomen bent.. huh wat, hoe kan dit dan? Natuurlijk wilde ik niet direct toegeven hoe teleurgesteld ik was, maar ik heb toen een gruwelijke baaldag gehad. Ik dacht bij mezelf wat moet ik dan nog meer doen om af te kunnen vallen? Nouja, na een klein dagje zelfmedelijden (😉) heb ik mezelf weer bijeen geraapt en ben ik verder gegaan. Mijn lijf wil soms gewoon eenmaal niet direct meewerken en daar telkens van balen heeft ook geen zin, dus vol goede moed weer verder.. volgende week is weer een nieuwe ronde 😊😘

Liefs Martine

week 3

102,9 kg

 2,4 kg eraf!

Wat ben ik blij. Voor mezelf en om dit aan jullie te kunnen laten zien. Het is even doorzetten vooral in mijn situatie. Maar als ik het kan kan jij het ook!!

Ik voel aan alles dat het vanaf nu alleen nog maar de goede kant op kan gaan. Wat ben ik blij dat ik Slim Mental Coaching de kans heb gegeven. 

 

Ik eet heerlijk. En ben bewust van de nieuwe leefstijl die ik aan het leren ben. 

OP NAAR VOLGENDE WEEK!

 

Liefs Martine

week 2

105,3kg

super nerveus omdat  afvallen nog uit bleef.

Maar het begin is gemaakt! Het is maar 6 ons, Maar ik voel aan heel mijn lichaam dat ik aan het afvallen ben. De reset die we zoals verwacht pas later op de weegschaal zouden zien is in gang gezet.

Ik heb sinds deze week weer meer energie terug. En kan niet wachten om aankomende week weer te kunnen knallen. Geduld en hard werk beloond.

Luister naar je lichaam en heb vertrouwen in het programma. 

 

Liefs Martine

week 1

105,9kg

Het eerste weegmoment.  Ik keek er eigenlijk naar uit. Dit omdat ik me volledig aan het schema had gehouden, en ervan overtuigd was dat dit gelijk het gewenste resultaat zou geven. 
 
Toch was ik wel een beetje nerveus, tja het blijft een weegschaal he, en daar had altijd al een hekel aan. Ik was toch wel lichtelijk geschokt dat ik nog geen resultaat op de weegschaal zag. Dat was even slikken. 
 
Na een gesprek met Julia was mij duidelijk dat dit ook te maken had met mijn medicatie. Ik voelde me wel al beter in de zin dat ik gezond bezig was. Dus, verder gaan en doorzetten!!!
 

Liefs Martine

begin

105,6kg

Bang voor het getal was ik niet helemaal. Want ik wist dit al ivm de operatie. En gelukkig was het zelfs al minder. Ik voelde me in het begin van de afspraken een beetje opgelaten. Zo van ik zal het gaan proberen……. En we zullen zien. Maar naarmate het gesprek vorderde voelde ik me steeds zekerder worden. 
Dat dit eens echt zou kunnen helpen mijn levensstijl aan te passen.
 Vandaar dat ik dan ook alsnog met een veel beter gevoel naar huis ging dan ik was gekomen
 
Daarna was ik  opgelucht. Ik ga nu echt iets doen. Iets  zoals ik het zag ook echt zou helpen.
 
Het doel leek mij wel vrij onhaalbaar.. Ik dacht tja als ik al eens 15/20 kg kwijt ben dan ben ik al blij.. maar echt helemaal tevreden ben ik pas als ik op een gezond gewicht ben.

Mijn doel is 68 kg en die ga ik halen!

liefs Martine

begin

105,6 kg

vetmassa in kg  –  .52,5

spiermassa in kg – 29,2

visceraalvet +20

1

105,9

vetmassa in kg  –  .53,7

spiermassa in kg – 27,5

visceraalvet +20

2

105,3

vetmassa in kg  –  .53,2

spiermassa in kg – 27,8

visceraalvet +20

voortgang

3

102,9

vetmassa in kg  –  53,7

spiermassa in kg – 27,8

visceraalvet +20

4

103

voortgang

vetmassa in kg  –  53,2

spiermassa in kg – 27,9

visceraalvet +20

5

100,2

vetmassa in kg  –  48,4

spiermassa in kg – 27,8

visceraalvet +20

voortgang

6

98,9

vetmassa in kg  –  48,4

spiermassa in kg – 27,9

visceraalvet +20

voortgang

stel/geef hier je vraag/opmerking aan martine