Recepten

penne puttanesca

Bereidingswijze:
Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim water. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, ansjovis, chilipeper en kappertjes toe. Bak het mengsel 5 minuten tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de tomaat, olijven en oregano toe aan het uimengsel en roer alles goed om. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit 15 minuten zachtjes opstaan tot de saus is ingedikt. Giet de penne af en schep de saus erover.
  • Ingrediënten:
  • 1 zakje PowerSlim penne
  • 2 tomaten ontveld en in blokjes
  • ¼ ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 10 zwarte olijven in plakjes
  • 4 ansjovisjes uit blik
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl oregano
  • 1 mespuntje chilipeper
  • Peper
  • Zout

chamgignon risotto

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. Bak de ui glazig in de olie in een koekenpan en voeg de champignons toe. Bak nog circa 6-7 minuten. Voeg de rijst, het bouillonpoeder en de roomkaas toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de bieslook.
  • Ingrediënten:
  • 1 zakje PowerSlim sojarijst
  • 200 g verse champignons, in kwarten
  • 1 el ui, gesnipperd
  • 1 el roomkaas bieslook light (bijv. Philadelphia)
  • 1 el olie
  • 1 tl tuinkruiden bouillonpoeder
  • Paar takjes bieslook
  • Zout
  • Peper

hartige quiche

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de kaaskoekjes fijn in een keukenmachine en meng met de roomboter. Verdeel het mengsel voor de bodem over een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan. Zet de bodem 5 minuten in de voorverwarmde oven. Klop de eieren met de Boursin Cuisine, peper en zout. Verhit de olie in een pan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de prei en champignons toe en bak nog circa 5 minuten mee op hoog vuur. Doe het groentemengsel in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het meeste vocht eruit. Doe de groenten terug in de pan en meng het eimengsel, de hamblokjes en de kruiden erdoor. Voeg het mengsel toe aan de springvorm en leg de schijfjes tomaat en de olijven erboven op. Dek het af met aluminiumfolie. Bak de quiche vervolgens 20 minuten in de oven, verwijder het aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten.
  • Ingrediënten:
  • 4 zakjes PowerSlim kaaskoekjes
  • 150 g hamblokjes
  • 4 eieren
  • 200 g champignons, in stukjes
  • 1 tomaat, in schijfjes
  • 1 sjalot, in stukjes
  • 3 dunne preien, in stukjes
  • 4 el Boursin Cuisine light
  • 5 zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt
  • 1 el gesmolten roomboter
  • 1 el olijfolie
  • Zout
  • Peper

Hertenkalfbiefstuk met groene groentes, aardappelpuree en romige paddenstoelensaus

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 ° C. Kruid de hertenkalfbiefstukken met peper en zout en bak ze in de roomboter aan beide zijden aan tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze 3 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de biefstukken uit de oven en leg ze op een bord met aluminiumfolie erover. Neem een andere ovenschaal en maak hierin de asperges en spruiten aan met een ½ eetlepel olijfolie en zout. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 ° C. Voel na circa 10 minuten even of de groentes gaar zijn. Zo niet, dan nog 5 minuten langer in de oven laten staan. Neem een kookpan en stoof de paddenstoelstukjes, sjalot en knoflook gaar in een ½ eetlepel olijfolie. Zet vervolgens het vuur hoog en voeg de rode wijn toe, laat dit helemaal inkoken. Haal de pan van het vuur en roer de Philadelphia light erdoor. Meng ondertussen de zakjes aardappelpuree met 180 ml water en warm de puree op in een pannetje. Let op, niet laten koken. Verdeel de groentes over de borden. Snijd mooie plakken van de hertenkalfbiefstuk en leg het vlees op de groentes. Schep de paddenstoelensaus rondom het vlees en de groentes en dresseer de aardappelpuree in een mooie streep over de borden met behulp van een lepel. Tip: De groentes kun je ‘s middags al voorbereiden. Voor je het gerecht gaat serveren in de ovenschaal doen en nog even warm maken in de oven.
  • Ingrediënten:
  • 2 zakjes PowerSlim aardappelpuree
  • 480 g hertenkalfbiefstuk (4x120g)
  • 300 g spruiten, gehalveerd
  • 250 g paddenstoelen, in kwarten (bijvoorbeeld cantharellen of kastanjechampignons)
  • 4 groene asperges, geschild en in drieën gesneden
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • ½ teen knoflook, heel fijn gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 el roomboter
  • ½ glas rode wijn
  • ½ bakje Philadelphia light
  • Peper
  • Zout