Recepten
- Wraps in alle vormen en maten
De kant en klare wraps van PowerSlim zijn perfect voor een snelle maar creatieve maaltijd op tafel te zetten!
- Champignons als snack!
Zorg voor gezonde snacks als er bezoek over de vloer komt. Zoals deze champignons gemarineerd met soja saus en heerlijke kruiden uit het ' Koolhydraat arm genieten' kookboek!
- PowerSlim lasagne!
Deze heelrijke lasagne bladen zorgen voor een feest op tafel! Meerdere recepten staan online en in het mooie kookboek : Koolhydraat arm genieten
- Spinazie is altijd een goed idee!
Creatief met spinazie! Dit blad bevat ENORM veel vitamines en mineralen die essentieel zijn voor meer dan 500 processen in je lichaam!
- Zorg altijd voor verse soepen in je vriezer!
één kom soep kan je dagelijkse behoefte groenten al evenaren. Ook als je even niet voorbereid bent kan je ALTIJD naar je verse soepje in de vriezer grijpen!
huzarensalade
Bereidingswijze Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook. Voeg de als het water kookt de bloemkoolrijst toe en kook het in ca. 3-5 minuten gaar. Laat het water na het koken met behulp van de deksel uitlekken en laat de rijst 10-15 minuten afkoelen.
Snijd ondertussen de corned beef in kleine blokjes en voeg dit toe aan een grote kom. Pak dan weer de pan met bloemkoolrijst en voeg de rijst toe aan een schone theedoek. Wring vervolgens al het vocht uit de rijst en voeg het toe aan de kom met het corned beef.
Breng om de eieren te koken een pan met water aan de kook. Voeg de eieren voorzichtig toe aan de pan en kook ze in 8 minuten hard. Laat de eieren na het koken direct schrikken in koud water. Snijd de eieren in plakjes en zet opzij.
Haal de huzarensalade uit de koelkast en voeg de gesneden eieren toe. Serveer de huzarensalade eventueel op een broodje met ijsbergsla. Garneer de salade voor het serveren met paprikapoeder. Eet smakelijk!
Ingrediënten 400 gr bloemkoolrijst, 1 groente bouillonblokje, 100 gram corned beef, 4 el mayonaise, 1/4 rode ui 3 augurken, 30 gr zilveruitjes, 25 gr kappertjes, 2 eieren, paprikapoeder naar smaak, optioneel: botersla,
SMAKELIJK ETEN!
pasta carbonara
Bereidingswijze:
Kook je PowerSlim pasta ca 15 minuten.
Smoor je uien samen met je verse knoflook in een al warme pan met 1 el olijfolie. Bak de spekjes in een apart pannetje totdat ze lekker krokant zijn.
Voeg bouillon kleine scheutjes toe als de olie bijna op is gekookt. Om beter te garen. Voeg sambal toe en de rest van de kruiden. Voeg daarna de champignons toe.
Nu 1/4 bakje philadelphia light.
Nu de saus klaar is mag de pasta erbij waarnaar je de padano kaas eroverheen raspt!!
Ingrediënten
half bakje magere kalkoen spekjes ( jumbo),
1 grote ui, 4 teentjes knoflook,
een glaasje bouillon om de uien beter te laten smoren, Champignons, Philadelphia light of kruidenlight. Sambal, peper, grana padano kaas,
zout
SMAKELIJK ETEN!
Ansjovis ovenschotel
Bereidingswijze Voorbereiding: verwarm de oven voor op 190*. Versnipper de uien en zelf heb ik 3 teentjes knoflook gebruikt. Doe de saus in een steelpannetje en verwarm op matig vuur, voeg de uien, knoflook, Italiaanse kruiden en peper en zout toe naar eigen smaak. ( zelf heb ik nog een beetje zoetstof toegevoegd). Verdeel de saus in je ovenschaal, schud je PowerSlim kruidenomelet samen met de 2 eieren en 90 ml water. Giet dit behoedzaam over de saus. Leg er de uitgelekte tonijn, ansjovis en kaas op .je schotel is klaar en gaat nu voor 20 minuten in de oven. Wat een heerlijke lunch of avondmaaltijd!
Ingrediënten 1 zakje PS kruidenomelet, ansjovis, frito, italiaanse gehakt kruiden, tonijn, Grana Padano kaas, 2 uien, verse knoflook, 2 eieren,
SMAKELIJK ETEN!
Chinese tomatensoep
Bereidingswijze Fruit de ui en knoflook in de olie in een soeppan totdat ze glazig zien. Voeg de tomatenblokjes toe verhit het geheel kort. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng de soep op smaak met de sambal, sojasaus en zoetstof. Breng de soep aan de kook. Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg vervolgens de taugé en eventueel kipfilet toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de noodles af en voeg deze toe aan de soep. Voeg eventueel de omeletreepjes toe. 1 kipfilet, kipbouillonblokjes, 3 zakken soepgroenten. Eventueel kippensoep aroma ( dit zijn pakjes van Maggi of Knor) ik doe dit wel altijd.
SMAKELIJK ETEN!
Kippensoep
Benodigdheden: 1 kipfilet, kipbouillonblokjes, 3 zakken soepgroenten. Eventueel kippensoep aroma ( dit zijn pakjes van Maggi of Knor) ik doe dit wel altijd.
Kipfilet in de bouillon met 2 zakken soepgroenten garen. Kipfilet er uit halen en in stukjes plukken. Met de staafmixer de soepgroenten pureren. Kipfilet, aroma en de overgebleven zak soepgroenten toevoegen. Eventueel peper, kurkuma of kruiden naar wens toevoegen.
SMAKELIJK ETEN!
Pompoensoep
POMPOENSOEP.
Benodigdheden:
2 pompoenen, 5 grote uien, 3 teentjes verse knoflook, kippenbouillon, sambal of rood pepertje, peper, kurkuma en 3 zakjes PowerSlim Thaise currysoep.
Doe een flinke bodem koud water in je soeppan en strooi hier de 3 zakjes Thaise currysoep bij en de bouillonblokjes voor 4 liter soep. Roer dit egaal met een garde en start met het schoonmaken van de pompoen, snijd deze in blokjes en wok deze samen met de gesnipperde uien en knoflook. Eenmaal zacht gewokt voeg je deze toe aan de bouillon. Voeg hier de sambal en kruiden aan toe en laat zachtjes doorgaren. (Let op, niet laten koken).
Daarna ga je met de staafmixer door het geheel en klaar is je pompoensoep. SMAKELIJK ETEN!
Banoffee Cheesecake
Bereidingswijze:Bekleed de bodem van een kleine springvorm
met bakpapier. Maal de biscuitjes fijn in de
keukenmachine. Meng met de roomboter en
verdeel het mengsel over de bodem. Goed
aandrukken met de bolle kant van een lepel
en op laten stijven in de koelkast. Meng de
inhoud van het zakje dessert banaan kaneel
en het zakje dessert karamel toffee door de
kwark. Week ondertussen de gelatineblaadjes
circa 5 minuten in een bodempje koud water.
Verwarm 160 ml water in een pannetje en laat
de gelatineblaadjes hierin oplossen. Laat het
een beetje afkoelen en roer dan door het
banaan- en karameltoffeemengsel. Stort het
mengsel in de springvorm en laat het geheel
2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi het
taartje voor het serveren met een beetje
cacaopoeder en de chocoladeparels.
INGREDIËNTEN
- 4 zakjes PowerSlim speculaas biscuitjes
- 1 zakje PowerSlim dessert banaan kaneel
- 1 zakje PowerSlim dessert karamel toffee
- 1 zakje PowerSlim chocoladeparels
- 500 g magere kwark
- 2 el roomboter, gesmolten
- 5 gelatineblaadjes
- Cacaopoeder
Let op! Dit is een recept voor
speciale gelegenheden en feestdagen.
Kies maximaal 4 x per jaar een
recept uit deze categorie als je in
fase 1 of 2 van het PowerSlim
afslankprogramma zit
Bekleed de bodem van een kleine springvorm
met bakpapier. Maal de biscuitjes fijn in de
keukenmachine. Meng met de roomboter en
verdeel het mengsel over de bodem. Goed
aandrukken met de bolle kant van een lepel
en op laten stijven in de koelkast. Meng de
inhoud van het zakje dessert banaan kaneel
en het zakje dessert karamel toffee door de
kwark. Week ondertussen de gelatineblaadjes
circa 5 minuten in een bodempje koud water.
Verwarm 160 ml water in een pannetje en laat
de gelatineblaadjes hierin oplossen. Laat het
een beetje afkoelen en roer dan door het
banaan- en karameltoffeemengsel. Stort het
mengsel in de springvorm en laat het geheel
2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi het
taartje voor het serveren met een beetje
cacaopoeder en de chocoladeparels.
penne puttanesca
Bereidingswijze:Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim water. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, ansjovis, chilipeper en kappertjes toe. Bak het mengsel 5 minuten tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de tomaat, olijven en oregano toe aan het uimengsel en roer alles goed om. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit 15 minuten zachtjes opstaan tot de saus is ingedikt. Giet de penne af en schep de saus erover.- Ingrediënten:
- 1 zakje PowerSlim penne
- 2 tomaten ontveld en in blokjes
- ¼ ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 10 zwarte olijven in plakjes
- 4 ansjovisjes uit blik
- 1 el kappertjes, uitgelekt
- 1 el olijfolie
- 1 tl oregano
- 1 mespuntje chilipeper
- Peper
- Zout
Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim water. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, ansjovis, chilipeper en kappertjes toe. Bak het mengsel 5 minuten tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de tomaat, olijven en oregano toe aan het uimengsel en roer alles goed om. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit 15 minuten zachtjes opstaan tot de saus is ingedikt. Giet de penne af en schep de saus erover.
chamgignon risotto
Bereidingswijze:Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. Bak de ui glazig in de olie in een koekenpan en voeg de champignons toe. Bak nog circa 6-7 minuten. Voeg de rijst, het bouillonpoeder en de roomkaas toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de bieslook.- Ingrediënten:
- 1 zakje PowerSlim sojarijst
- 200 g verse champignons, in kwarten
- 1 el ui, gesnipperd
- 1 el roomkaas bieslook light (bijv. Philadelphia)
- 1 el olie
- 1 tl tuinkruiden bouillonpoeder
- Paar takjes bieslook
- Zout
- Peper
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. Bak de ui glazig in de olie in een koekenpan en voeg de champignons toe. Bak nog circa 6-7 minuten. Voeg de rijst, het bouillonpoeder en de roomkaas toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de bieslook.
hartige quiche
Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de kaaskoekjes fijn in een keukenmachine en meng met de roomboter. Verdeel het mengsel voor de bodem over een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan. Zet de bodem 5 minuten in de voorverwarmde oven. Klop de eieren met de Boursin Cuisine, peper en zout. Verhit de olie in een pan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de prei en champignons toe en bak nog circa 5 minuten mee op hoog vuur. Doe het groentemengsel in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het meeste vocht eruit. Doe de groenten terug in de pan en meng het eimengsel, de hamblokjes en de kruiden erdoor. Voeg het mengsel toe aan de springvorm en leg de schijfjes tomaat en de olijven erboven op. Dek het af met aluminiumfolie. Bak de quiche vervolgens 20 minuten in de oven, verwijder het aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten.- Ingrediënten:
- 4 zakjes PowerSlim kaaskoekjes
- 150 g hamblokjes
- 4 eieren
- 200 g champignons, in stukjes
- 1 tomaat, in schijfjes
- 1 sjalot, in stukjes
- 3 dunne preien, in stukjes
- 4 el Boursin Cuisine light
- 5 zwarte olijven, gehalveerd
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el bieslook, fijngehakt
- 1 el platte peterselie, fijngehakt
- 1 el gesmolten roomboter
- 1 el olijfolie
- Zout
- Peper
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de kaaskoekjes fijn in een keukenmachine en meng met de roomboter. Verdeel het mengsel voor de bodem over een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan. Zet de bodem 5 minuten in de voorverwarmde oven. Klop de eieren met de Boursin Cuisine, peper en zout. Verhit de olie in een pan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de prei en champignons toe en bak nog circa 5 minuten mee op hoog vuur. Doe het groentemengsel in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het meeste vocht eruit. Doe de groenten terug in de pan en meng het eimengsel, de hamblokjes en de kruiden erdoor. Voeg het mengsel toe aan de springvorm en leg de schijfjes tomaat en de olijven erboven op. Dek het af met aluminiumfolie. Bak de quiche vervolgens 20 minuten in de oven, verwijder het aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten.