Recepten

PowerSlim kwarktaart.

Ingrediënten: ⁃ 100 gram biscuitjes (powerslim) ⁃ 2 zakjes dessert naar keuze (powerslim) ⁃ 1 limoen ⁃ 30 a 40 gram ongezouten roomboter ⁃ 300 gram Griekse yoghurt 0% vet ⁃ 5 gelatine blaadjes

Materialen Springvorm van 20 cm (voor 8-10 porties)

Zo maak je het: Bekleed de bakvorm met bakpapier. Vet de randen in met een bakspray of wat olie of gesmolten boter.

Begin met het maken van de bodem. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter in een pannetje. Voeg de gesmolten boter toe en meng het door elkaar. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de vorm en druk het goed aan. Dit werkt het beste met de bolle kant van je lepel. Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Laat de gelatine weken in koud water.

Was de limoen en rasp hem met een fijne rasp in een bakje of schaaltje. Pers de limoen uit en verwarm het sap in een klein steelpannetje. Haal de pan van het vuur. Knijp de geweekte gelatine uit en meng dit met het limoensap. Meng het met een garde goed door elkaar (je wilt geen klontjes) en laat het vervolgens iets afkoelen.

Roer in een kom de yoghurt los. Meng in een ander kommetje de kokos dessert met wat water tot een geheel. Dit gaat het beste met een garde en roer dit door de yoghurt. Voeg een lepel van de yoghurt bij het limoen-gelatinemengsel en meng dit snel door elkaar.

Giet de vulling in de vorm en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Haal de taart uit de koelkast en garneer hem met de limoenrasp. Of met eventueel wat aardbeien en/of blauwe bessen.

Met credits aan Loes! Bedankt voor het mee bedenken en uitwerken van dit recept!!

SMAKELIJK ETEN!

Broccoli salade

Ingrediënten: broccoli, grissini oregano PS, basterdsuiker, hazelnoot/balsamico, magere kalkoenspekjes, 2 teentjes knoflook, 1el olie, 2el kwark, 1el mayonaise. Bereiding: broccoli even koken, kwark, balsamico/hazelnoot ,mayonaise en basterdsuiker mengen. Kalkoenspekjes, knoflook en grissini oregano bakken in 1el olie. Alles af laten koelen en door elkaar mengen. Eventueel peper of kruiden naar smaak toevoegen. Smakelijk eten!

Bereiding: broccoli even koken, kwark, balsamico/hazelnoot ,mayonaise en basterdsuiker mengen. Kalkoenspekjes, knoflook en grissini oregano bakken in 1el olie. Alles af laten koelen en door elkaar mengen. Eventueel peper of kruiden naar smaak toevoegen. Smakelijk eten!

I

SMAKELIJK ETEN!

huzarensalade

Bereidingswijze Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook. Voeg de als het water kookt de bloemkoolrijst toe en kook het in ca. 3-5 minuten gaar. Laat het water na het koken met behulp van de deksel uitlekken en laat de rijst 10-15 minuten afkoelen.

Snijd ondertussen de corned beef in kleine blokjes en voeg dit toe aan een grote kom. Pak dan weer de pan met bloemkoolrijst en voeg de rijst toe aan een schone theedoek. Wring vervolgens al het vocht uit de rijst en voeg het toe aan de kom met het corned beef.

Breng om de eieren te koken een pan met water aan de kook. Voeg de eieren voorzichtig toe aan de pan en kook ze in 8 minuten hard. Laat de eieren na het koken direct schrikken in koud water. Snijd de eieren in plakjes en zet opzij.

Haal de huzarensalade uit de koelkast en voeg de gesneden eieren toe. Serveer de huzarensalade eventueel op een broodje met ijsbergsla. Garneer de salade voor het serveren met paprikapoeder. Eet smakelijk!

Ingrediënten 400 gr bloemkoolrijst, 1 groente bouillonblokje, 100 gram corned beef, 4 el mayonaise, 1/4 rode ui 3 augurken, 30 gr zilveruitjes, 25 gr kappertjes, 2 eieren, paprikapoeder naar smaak, optioneel: botersla,

SMAKELIJK ETEN!

pasta carbonara

Bereidingswijze: Kook je PowerSlim pasta ca 15 minuten.
Smoor je uien samen met je verse knoflook in een al warme pan met 1 el olijfolie. Bak de spekjes in een apart pannetje totdat ze lekker krokant zijn.

Voeg bouillon kleine scheutjes toe als de olie bijna op is gekookt. Om beter te garen. Voeg sambal toe en de rest van de kruiden. Voeg daarna de champignons toe.

Nu 1/4 bakje philadelphia light.
Nu de saus klaar is mag de pasta erbij waarnaar je de padano kaas eroverheen raspt!!

Ingrediënten
half bakje magere kalkoen spekjes ( jumbo),
1 grote ui, 4 teentjes knoflook,
een glaasje bouillon om de uien beter te laten smoren, Champignons, Philadelphia light of kruidenlight. Sambal, peper, grana padano kaas,
zout

SMAKELIJK ETEN!

Ansjovis ovenschotel

Bereidingswijze Voorbereiding: verwarm de oven voor op 190*. Versnipper de uien en zelf heb ik 3 teentjes knoflook gebruikt. Doe de saus in een steelpannetje en verwarm op matig vuur, voeg de uien, knoflook, Italiaanse kruiden en peper en zout toe naar eigen smaak. ( zelf heb ik nog een beetje zoetstof toegevoegd). Verdeel de saus in je ovenschaal, schud je PowerSlim kruidenomelet samen met de 2 eieren en 90 ml water. Giet dit behoedzaam over de saus. Leg er de uitgelekte tonijn, ansjovis en kaas op .je schotel is klaar en gaat nu voor 20 minuten in de oven. Wat een heerlijke lunch of avondmaaltijd!

Ingrediënten 1 zakje PS kruidenomelet, ansjovis, frito, italiaanse gehakt kruiden, tonijn, Grana Padano kaas, 2 uien, verse knoflook, 2 eieren,

SMAKELIJK ETEN!

Chinese tomatensoep

Bereidingswijze Fruit de ui en knoflook in de olie in een soeppan totdat ze glazig zien. Voeg de tomatenblokjes toe verhit het geheel kort. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng de soep op smaak met de sambal, sojasaus en zoetstof. Breng de soep aan de kook. Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg vervolgens de taugé en eventueel kipfilet toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de noodles af en voeg deze toe aan de soep. Voeg eventueel de omeletreepjes toe. 1 kipfilet, kipbouillonblokjes, 3 zakken soepgroenten. Eventueel kippensoep aroma ( dit zijn pakjes van Maggi of Knor) ik doe dit wel altijd.

  • Ingrediënten:
  • 1 zakje PowerSlim noodles
  • 40-50 g kipfilet of omelet van 1 ei in reepjes
  • 1 handje taugé
  • 150 g tomatenblokjes uit blik
  • ¼ ui, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • ½ teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl zoetstof
  • 250 ml (tuin)kruidenbouillon
  • SMAKELIJK ETEN!

    Kippensoep

    Benodigdheden: 1 kipfilet, kipbouillonblokjes, 3 zakken soepgroenten. Eventueel kippensoep aroma ( dit zijn pakjes van Maggi of Knor) ik doe dit wel altijd.

    Kipfilet in de bouillon met 2 zakken soepgroenten garen. Kipfilet er uit halen en in stukjes plukken. Met de staafmixer de soepgroenten pureren. Kipfilet, aroma en de overgebleven zak soepgroenten toevoegen. Eventueel peper, kurkuma of kruiden naar wens toevoegen.

    SMAKELIJK ETEN!

    Pompoensoep

    POMPOENSOEP. Benodigdheden: 2 pompoenen, 5 grote uien, 3 teentjes verse knoflook, kippenbouillon, sambal of rood pepertje, peper, kurkuma en 3 zakjes PowerSlim Thaise currysoep.

    Doe een flinke bodem koud water in je soeppan en strooi hier de 3 zakjes Thaise currysoep bij en de bouillonblokjes voor 4 liter soep. Roer dit egaal met een garde en start met het schoonmaken van de pompoen, snijd deze in blokjes en wok deze samen met de gesnipperde uien en knoflook. Eenmaal zacht gewokt voeg je deze toe aan de bouillon. Voeg hier de sambal en kruiden aan toe en laat zachtjes doorgaren. (Let op, niet laten koken).

    Daarna ga je met de staafmixer door het geheel en klaar is je pompoensoep. SMAKELIJK ETEN!

    Banoffee Cheesecake

    Bereidingswijze:
    Bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier. Maal de biscuitjes fijn in de keukenmachine. Meng met de roomboter en verdeel het mengsel over de bodem. Goed aandrukken met de bolle kant van een lepel en op laten stijven in de koelkast. Meng de inhoud van het zakje dessert banaan kaneel en het zakje dessert karamel toffee door de kwark. Week ondertussen de gelatineblaadjes circa 5 minuten in een bodempje koud water. Verwarm 160 ml water in een pannetje en laat de gelatineblaadjes hierin oplossen. Laat het een beetje afkoelen en roer dan door het banaan- en karameltoffeemengsel. Stort het mengsel in de springvorm en laat het geheel 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi het taartje voor het serveren met een beetje cacaopoeder en de chocoladeparels.

    INGREDIËNTEN - 4 zakjes PowerSlim speculaas biscuitjes - 1 zakje PowerSlim dessert banaan kaneel - 1 zakje PowerSlim dessert karamel toffee - 1 zakje PowerSlim chocoladeparels
    - 500 g magere kwark - 2 el roomboter, gesmolten - 5 gelatineblaadjes - Cacaopoeder

    Let op! Dit is een recept voor speciale gelegenheden en feestdagen. Kies maximaal 4 x per jaar een recept uit deze categorie als je in fase 1 of 2 van het PowerSlim afslankprogramma zit

    penne puttanesca

    Bereidingswijze:
    Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim water. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, ansjovis, chilipeper en kappertjes toe. Bak het mengsel 5 minuten tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de tomaat, olijven en oregano toe aan het uimengsel en roer alles goed om. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit 15 minuten zachtjes opstaan tot de saus is ingedikt. Giet de penne af en schep de saus erover.
    • Ingrediënten:
    • 1 zakje PowerSlim penne
    • 2 tomaten ontveld en in blokjes
    • ¼ ui, gesnipperd
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 10 zwarte olijven in plakjes
    • 4 ansjovisjes uit blik
    • 1 el kappertjes, uitgelekt
    • 1 el olijfolie
    • 1 tl oregano
    • 1 mespuntje chilipeper
    • Peper
    • Zout

    chamgignon risotto

    Bereidingswijze:
    Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. Bak de ui glazig in de olie in een koekenpan en voeg de champignons toe. Bak nog circa 6-7 minuten. Voeg de rijst, het bouillonpoeder en de roomkaas toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de bieslook.
    • Ingrediënten:
    • 1 zakje PowerSlim sojarijst
    • 200 g verse champignons, in kwarten
    • 1 el ui, gesnipperd
    • 1 el roomkaas bieslook light (bijv. Philadelphia)
    • 1 el olie
    • 1 tl tuinkruiden bouillonpoeder
    • Paar takjes bieslook
    • Zout
    • Peper

    hartige quiche

    Bereidingswijze:
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de kaaskoekjes fijn in een keukenmachine en meng met de roomboter. Verdeel het mengsel voor de bodem over een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan. Zet de bodem 5 minuten in de voorverwarmde oven. Klop de eieren met de Boursin Cuisine, peper en zout. Verhit de olie in een pan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de prei en champignons toe en bak nog circa 5 minuten mee op hoog vuur. Doe het groentemengsel in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het meeste vocht eruit. Doe de groenten terug in de pan en meng het eimengsel, de hamblokjes en de kruiden erdoor. Voeg het mengsel toe aan de springvorm en leg de schijfjes tomaat en de olijven erboven op. Dek het af met aluminiumfolie. Bak de quiche vervolgens 20 minuten in de oven, verwijder het aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten.
    • Ingrediënten:
    • 4 zakjes PowerSlim kaaskoekjes
    • 150 g hamblokjes
    • 4 eieren
    • 200 g champignons, in stukjes
    • 1 tomaat, in schijfjes
    • 1 sjalot, in stukjes
    • 3 dunne preien, in stukjes
    • 4 el Boursin Cuisine light
    • 5 zwarte olijven, gehalveerd
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 el bieslook, fijngehakt
    • 1 el platte peterselie, fijngehakt
    • 1 el gesmolten roomboter
    • 1 el olijfolie
    • Zout
    • Peper

    Hertenkalfbiefstuk met groene groentes, aardappelpuree en romige paddenstoelensaus

    Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 ° C. Kruid de hertenkalfbiefstukken met peper en zout en bak ze in de roomboter aan beide zijden aan tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze 3 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de biefstukken uit de oven en leg ze op een bord met aluminiumfolie erover. Neem een andere ovenschaal en maak hierin de asperges en spruiten aan met een ½ eetlepel olijfolie en zout. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 ° C. Voel na circa 10 minuten even of de groentes gaar zijn. Zo niet, dan nog 5 minuten langer in de oven laten staan. Neem een kookpan en stoof de paddenstoelstukjes, sjalot en knoflook gaar in een ½ eetlepel olijfolie. Zet vervolgens het vuur hoog en voeg de rode wijn toe, laat dit helemaal inkoken. Haal de pan van het vuur en roer de Philadelphia light erdoor. Meng ondertussen de zakjes aardappelpuree met 180 ml water en warm de puree op in een pannetje. Let op, niet laten koken. Verdeel de groentes over de borden. Snijd mooie plakken van de hertenkalfbiefstuk en leg het vlees op de groentes. Schep de paddenstoelensaus rondom het vlees en de groentes en dresseer de aardappelpuree in een mooie streep over de borden met behulp van een lepel. Tip: De groentes kun je ‘s middags al voorbereiden. Voor je het gerecht gaat serveren in de ovenschaal doen en nog even warm maken in de oven.
    • Ingrediënten:
    • 2 zakjes PowerSlim aardappelpuree
    • 480 g hertenkalfbiefstuk (4x120g)
    • 300 g spruiten, gehalveerd
    • 250 g paddenstoelen, in kwarten (bijvoorbeeld cantharellen of kastanjechampignons)
    • 4 groene asperges, geschild en in drieën gesneden
    • 1 sjalot, fijn gesneden
    • ½ teen knoflook, heel fijn gesneden
    • 1 el olijfolie
    • 1 el roomboter
    • ½ glas rode wijn
    • ½ bakje Philadelphia light
    • Peper
    • Zout