Ik wilde graag vele kilo’s kwijt, maar wel op een manier die in te passen is in mijn gezin. Dus niet geheel apart koken voor mij alleen, geen dieet met alleen maar shakes of sla of te moeten sporten.
Gerdy
SMC'er
Vroeger kon ik eten wat ik wilde, ik kwam geen gram aan en woog 58kg.
Dat veranderde na mijn zwangerschappen, er bleven steeds wat kilo’s “hangen”. Op zich niet erg, ik kon het goed hebben toen.
 
Naarmate de jaren verstreken kwamen er kilo’s bij. Op een gegeven moment besloot ik om niet meer op de weegschaal te gaan staan, wat ik toch al niet zo vaak deed.
Als ik het niet zie is het er niet, zo werkt dat natuurlijk niet, dat weet ik nu.
Mezelf terug zien op foto’s of als ik echt in de spiegel keek………daar werd ik niet vrolijk van. Er moest iets aan gedaan worden.
 
Ik wilde graag vele kilo’s kwijt, maar wel op een manier die in te passen is in mijn gezin. Dus niet geheel apart koken voor mij alleen, geen dieet met alleen maar shakes of sla of te moeten sporten.
 
Op facebook kwam SMC wel eens voorbij tijdens het scrollen, dus ben ik me erin gaan verdiepen. Ik heb nooit eerder pogingen gedaan om af te vallen, dus alles was nieuw voor mij.
Ik heb toen SMC gebeld en maakte een afspraak om na mijn vakantie te starten.
 
Ik kwam bij José en heb daar voor het eerst in lange tijd weer op de weegschaal gestaan. Ik schrok wel even van het getal, voor mijn gevoel was het “5 voor 12”, tijd om niet in de dubbele cijfers te komen. Dus startte ik mijn afvaltraject.
 
De kilo’s gingen er geleidelijk af en de producten zijn goed in te voegen in de maaltijden die ik voor het hele gezin maakte. De recepten werden ook bij de rest van het gezin heerlijk gevonden.
Zo vond ik mijn draai in het afvallen. Weekendjes weg vormden geen probleem, ik nam de producten gewoon mee of zorgde voor de juiste keuze op de menukaart.
 
Door SMC heb ik geleerd goede keuzes te maken, wat kan wel en wat is een minder goede keuze. Want ook die kwamen op mijn pad, maar ik heb nu geleerd hoe ermee om te gaan.
 
Inmiddels ben ik 25 kilo kwijt, dat is al een prestatie op zich. Ik voel me stukken fitter en heb een betere conditie. Dat wil ik graag behouden, daarom zeg ik tegen mezelf: blijf bij die 75kg en houd dat vast. Daar ga ik voor.