Door nog steeds met regelmaat naar Julia te mogen komen ben ik er van overtuigd dat ik het deze keer zeker ga vasthouden en volhouden. Want wat voelt het toch fijn om zo lekker in je vel te zitten!
Henriette Friesen
SMC'er

Ik ben Henriette Friesen, gelukkig getrouwd en moeder van 2 mooie pubers.

In de zomer van 2021 moest de knop om, na verschillende pogingen gedaan te hebben door de jaren heen, van diƫtiste, naar gewicht consulente, naar shake en voeding repen, was het tijd om nog 1x een poging te doen.

Mijn grootste zorg was mijn gezondheid, met een veel te hoge (lees niet meetbare) viscerale vet, was dat mijn grootste zorg. Je voelt je  ongemakkelijk en sporten deed ik wel maar ging niet meer zoals ik graag wilde. En ik wilde wel leven, op zijn tijd een wijntje, gezellige feestjes en etentjes maar dan verantwoord. 

Door een oud collega werd ik nieuwsgierig naar Slim Mental Coaching, en heb ik een mail gestuurd naar Julia.  Binnen 20 minuten ging de telefoon al. Na mijn verhaal, frustratie en mislukte pogingen te hebben gedeeld hebben we een afspraak gemaakt voor een intake gesprek.

Op 8 Juni was het zover. Mijn eerste gesprek, geen idee hoe ik hier op zou reageren. Maar wat was het een fijn gesprek, erg gezellig en gemoedelijk, hele duidelijke uitleg van Julia. Meteen had ik hier een goed gevoel bij.

Na alles te hebben doorgenomen heb ik de sprong gemaakt en ben met volle moed aan mijn eerste week begonnen. Thuis waren ze erg meedenkend en wilde ook alles proeven. Ze hebben me enorm gesteund en geholpen. Na de eerste week maakte ik zelf dag doosjes met een nummer er op, in het boekje schreef ik bij elke dag wat mijn inhoud van het doosje was en welk recept ik ging gebruiken.

Ik heb gevarieerd leren koken en eten. Nog steeds kook ik regelmatig apart voor mezelf. Voor mij is dit prettig en houd ik de structuur en balans er in. Als er een feestje in aantocht is houd ik daar de hele week rekening mee. Ik ga dan strakker in mijn eetpatroon zodat ik met dat feestje toch zo nu en dan een uitschieter kan maken. 

Elke week naar Panningen om te wegen, elke week weer spannend. Bij mij ging het met onsjes er af, af en toe een week dat er een kilo af was, maar die zijn op 1 hand te tellen. Geleidelijk aan ging het goed. Na alle simpele tips gezellige gesprekken, motiverende gesprekken en leuke receptjes ga ik met een goed gevoel nog even door.

Nu na 8 weken al stabiel op gewicht te zitten was het tijd voor de make-over. En echt waar wat heb ik hier naar uit gekeken. Waar ik echt naar verlangde was goed kleding advies en even uit mijn comfortzone getrokken worden door even mijn zwarte en donkere kleding opzij te leggen en helemaal iets anders te proberen. Vanaf nu ben ik dus ook enorme fan van MC Company, wat een leuke kledingwinkel en Manuel is echt een TOPPER.

Wat ik geleerd heb is het gevarieerd lekker koken met simpele producten. Binnen 20 minuten heb je gewoon een super gezond en voedzaam gerecht op tafel staan zonder pakjes of zakjes. Ik heb geleerd bewustere keuzes te maken op feestjes en uitjes. Door nog steeds met regelmaat naar Julia te mogen komen ben ik er van overtuigd dat ik het deze keer zeker ga vasthouden en volhouden. Want wat voelt het toch fijn om zo lekker in je vel te zitten!

Als laatste wil ik Julia en Jose bedanken voor hun luisterend oor, steun en gezelligheid, jullie zijn nog niet van me af.