'Het was intussen juli, ik was ruim 6 maanden bezig en al bijna 30 kilo kwijt! Wat was het heerlijk om weer te kunnen gaan winkelen en te zien dat er weer kleren waren die leuk stonden en goed pasten!l'
Hetty Lammers
SMC'er
Op 7 januari 2020 kwam ik bij José terecht. Ik was topzwaar en erg ongelukkig met mijn gewicht. Al een half jaar had ik niet meer op de weegschaal gestaan. Ik durfde dus ook niet te kijken tijdens het weegmoment… Maar
Powerslim zou het zijn voor mij.
 
Vol goede moed ging ik met een grote doos vol met maaltijden naar huis, nadat José me net verteld had dat ik in juni 2021 mijn streefgewicht wel bereikt zou hebben. Juni 2021 dacht ik toen… Anderhalf jaar!!
 
Nee dat moest ik sneller kunnen. Ik zou immers in mei met mijn vriendinnen naar Ibiza gaan, dus dan moest ik toch op z’n minst wel weer een leuk jurkje aan kunnen trekken.
Die week heb ik stiekem toch in de mail gekeken naar de meting die José had gestuurd. 103,9 kilo! Wow, daar schrok ik wel even van. Hoe had ik het zover kunnen laten komen?
 
Nee ik moest weer terug naar die 68 kilo. En wel zo snel mogelijk! Ik heb in mijn leven al heel wat gejojood en een heleboel diëten al ooit geprobeerd. Van het dieet uit de Tina toen ik 12 was, naar punten tellen, naar shakes, pillen, repen, Maya, fit en slank, boeken met het psychologische verhaal achter afvallen en zelfs hypnotherapie. Alles werkte, ik boekte snel resultaat, maar altijd maar tijdelijk. Want als een dieet klaar was, kon ik weer gewoon ‘alles’ eten.
 
Ik had gelezen dat je bij Powerslim ook nog blijft komen nadat je je doel bereikt hebt en ik denk dat juist daarin de kracht ligt.
Na de eerste week was ik al 4 kilo afgevallen. Zo, dacht ik, dat tikt lekker aan! Ik volgde de weekmenu’s en ging elke week naar José. Vooral om boodschappen te doen, want haar coachings-praatje had ik eigenlijk niet nodig. Ik kon het zelf wel. De kilo’s vlogen eraf! Het was echt fijn om zo snel resultaat te zien. Toen kwam Corona. De consulten bij José konden niet doorgaan, maar dat maakte mij niet uit. Zonder haar lukte het mij ook. En wat was het een voordeel om geen etentjes en verjaardagen meer te hebben. Ik bleef goed in mijn ritme. Zelfs toen het wel weer mocht, ging ik niet naar José toe. Ik appte haar gewoon mijn boodschappenlijstje en pikte dan op het afgesproken tijdstip mijn spulletjes op in het halletje van de Gallery of bij haar thuis. Wel zo makkelijk, snel en efficiënt.
Zo ging het een hele tijd door, totdat de zomervakantie kwam.
 
Het was intussen juli, ik was ruim 6 maanden bezig en al bijna 30 kilo kwijt! Wat was het heerlijk om weer te kunnen gaan winkelen en te zien dat er weer kleren waren die leuk stonden en goed pasten! Tijdens onze vakantie mocht ik elke dag één ‘gewone’ maaltijd en voor de rest Powerslim. Dus hup, doosjes in de tas en genieten! Bij thuiskomst was ik 2 kilo aangekomen, die er in een mum van tijd weer af waren. Daarna was mijn motivatie toch een beetje weg gezakt… Ik kon weer leuke kleren aan, dus had er eigenlijk niet zo’n last van. Dat ik eigenlijk nog ietsje te zwaar was. Wel wilde ik mijn doel halen en niet opgeven, maar dat ‘vergat’ ik elke keer als er weer wat lekkers op mijn pad kwam.
 
Ik kwam weer wat aan en besloot in oktober dat het tijd werd om toch maar weer trouw elke week naar José te gaan. Dan viel ik weer eens een paar ons af, dan kwam er weer eens een onsje aan. De noodzaak voor mij was weg. De laatste loodjes wogen letterlijk het zwaarst….
 
Toen ben ik een tijdje naar Julia gegaan, misschien kon zij me op een andere manier motiveren. Er gingen weer wat kilo’s af en ik was best wel op de goede weg en weer op het gewicht van voor de vakantie. Inmiddels paste het aller-strakste rokje uit mijn kast me ook weer. Wat een heerlijk gevoel! Toen werd het Kerst. Weer viel ik terug en pakte het daarna weer op. Pff wat een strijd, het bleek toch allemaal niet zo makkelijk en snel te gaan als ik in het begin had gedacht.
 
Ik vond dat ik er goed uitzag, maar opgeven was geen optie! Ik moest en zou mijn streefgewicht halen! Anders had ik het gewoon niet goed gedaan. Na nog een aantal weken van half wel half niet ervoor gaan, denk ik dat José de spijker op z’n kop sloeg toen ze zei: “Volgens mij ben je gewoon bang om je doel te bereiken, doe het nou maar gewoon. Als het lukt en het bevalt je niet, heb je er zo weer een paar kilo aan gevreten…” Het duurde even tot dit tot me doordrong. Maar enkele weken later was het dan echt zover! Op 28 mei had ik mijn doel bereikt! Wat was ik blij en José met mij. Ik kon het bijna niet geloven!
 
Ik zou eindelijk net als al die knappe modellen op de fotowand ook met Julia mee op pad mogen voor een make-over. Nu ik deze foto’s zie ben ik zo blij. Het besef dat ik niet meer dik ben is er nu echt, de prachtige foto’s zijn het bewijs. Ik wil echt nooit meer terug. Daarom blijf ik de komende jaren gezellig bij José en Julia komen. Hun coachings-praatjes kan ik nu hard gebruiken. Want snel 30 kilo afvallen is niet zo moeilijk. Op gewicht blijven is dat (voor mij) wel.
José en Julia, jullie zijn dus voorlopig nog niet van me af…
 
Bedankt voor alles! Jullie zijn toppers!