'Ik heb niet veel aanpassingen hoeven doen voor de maaltijden van de rest van het gezin, dus ook dat was makkelijk.'
Inge Verstappen
SMC'er

Net zoals zo velen had ik van alles geprobeerd om mijn ideale gewicht te behalen en te behouden. Het ideale gewicht betekent voor mij niet de cijfertjes op de weegschaal, maar het me lekker en fijn voelen in mijn eigen lijf. Ik voelde me zelf niet prettig, en minder mooi. Mijn omgeving heeft er nooit iets van gezegd, het was puur mijn gevoel.

Na de site van SMC al een paar keer bezocht te hebben, en een vriendin gevraagd te hebben naar haar ervaring, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met Julia. Dezelfde dag nog zat ik bij haar aan tafel en een uurtje later ging ik met het starterspakket naar huis. Ik heb boodschappen gedaan en de volgende dag ben ik meteen begonnen.

Vanaf dag 1 beviel het me heel goed. Heel gevarieerd eten en veel eet-momenten op een dag. Ik heb niet veel aanpassingen hoeven doen voor de maaltijden van de rest van het gezin, dus ook dat was makkelijk.

Dat het gewicht vanaf het begin naar beneden ging was heep prettig natuurlijk, maar dan zijn het nog alleen maar cijfers. Het voelen dat je gewicht omlaag gaat, dat is pas fijn! Kleren die niet meer lekker zaten kan ik nu weer met gemak aan, dat is een heerlijk gevoel. Winkelen is weer leuk; ik hoef me niet meer te “verstoppen” in wijdere kleren.

Nu ben ik weer een aantal weken in balans. Het voordeel van SMC is dat ik nog een hele tijd kan komen wegen en kan overleggen en aanpassen waar nodig. Die stok achter de deur vind ik heel fijn.

Kortom: ik ben trots! Trots op mezelf, maar ook zeker op mijn gezin. Ze hebben me enorm gesteund