' ondanks weinig fysieke belasting viel ik toch 10 kg af in 3 maanden, waar ik super blij mee ben'
Jolanda Mestrom
SMC'er

Elk jaar weer 10 kg eraf ,en er weer bij, dit was ik zo moe!

Nadat ik in 2014 thuis kwam te zitten met fybromyaligie en cvs .Mijn fysieke belasting was zo minimaal, daardoor kwamen de kilo`s er nog sneller aan.

Voor iedere zomer volgde ik zelf een dieet waarmee ik 10 kg afviel.

Het lukte niet meer zelf en toen ik naar de vakantiefoto keek dacht ik oo wat ben ik toch dik wat een afschuwelijke foto! Ik voelde mij er niet lekker bij, zo opgeblazen.

Ik kon het zelf niet meer opbrengen, ik had al veel gehoord over SMC en de knop moest bij mij om.

Ik heb toen contact gezocht met Julia, hier had ik een fijn gesprek mee, mijn vetpercentage was veel te hoog, ik wilde graag voor mijn gezondheid die extra kilo`s kwijt. Mijn doel was -10 kg

Het dieet, het anders leren koken viel reuze mee, daar had ik geen enkele moeite mee, de recepten van hun waren heerlijk! Ik had ook nooit een hongergevoel bij dit dieet door 6 gezonde eetmomenten op een dag te hebben, in het begin viel ik gemiddeld wel 1 kg af per week, maar naar een aantal weken was dat maar 4 ons per week wat mij wel frustreerde, maar hier was een rede voor.

Ik was net redelijk hersteld van een ontstoken hartzakje en toen kwam het volgende alweer.

Ik kreeg weer flinke rugklachten, waardoor ik strenge leefregels kreeg van de fysio want ik had een hernia die door in het begin flink te rusten vanzelf weg zou moeten gaan. Ik had in 2018 ook al een hernia gehad waaraan ik toen geopereerd ben, maar dat wilde ik absoluut niet meer.

Heb dus echt 2 weken heel veel moeten liggen en langzaam weer wat opbouwen zodat ik mijn dagelijkse wandeling weer kon doen. En ik merkte meteen weer resultaat met mijn gewicht! En mijn vetpercentage zakte flink!

Maar ondanks weinig fysieke belasting viel ik toch 10 kg af in 3 maanden, waar ik super blij mee ben, en dat ik nu om in balans te blijven nog 4 jaar lang naar Julia en Jose kan gaan, geeft een heel goed gevoel.

 

Julia en Jose bedankt voor alle tips, gezelligheid,en de leuke gesprekken,