Na een aanrijding in 2020 was ik gedurende lange tijd niet meer in staat om te sporten. Toen ik vervolgens corona kreeg en daar niet van opknapte werd mijn conditie er niet beter op. Mijn eetpatroon heb ik in die periode niet goed aangepast. Ik at te veel en verbruikte aanzienlijk minder energie dan voor mijn ongeluk. Langzaam aan kwamen de kilo’s erbij
Kitty
SMC'er


Tot 3 jaar geleden sportte ik best veel. Zo’n vier keer in de week trok ik mijn hardloopschoenen aan om vervolgens een uur te gaan hardlopen of ging ik met de mountainbike op pad. Na een aanrijding in 2020 was ik gedurende lange tijd niet meer in staat om te sporten. Toen ik vervolgens corona kreeg en daar niet van opknapte werd mijn conditie er niet beter op. 

Mijn eetpatroon heb ik in die periode niet goed aangepast. Ik at te veel en verbruikte aanzienlijk minder energie dan voor mijn ongeluk. Langzaam aan kwamen de kilo’s erbij. Toen ik vervolgens mijn conditie weer wat kon opbouwen en het sporten weer kon hervatten, heb ik eventjes fanatiek een koolhydraatarm dieet gevolgd en viel ik weer wat kilo’s af. Toen ik vervolgens opnieuw een whiplash opliep door een auto-ongeluk en ook daarna weer getroffen werd door corona kwamen ook die kilo’s er weer snel bij en kreeg ik zelfs nog wat bonuskilo’s. 

Hoeveel wist ik niet, want op de weegschaal gaan staan, dat durfde ik niet meer… ik voelde echter aan mijn kleding dat het er steeds meer werden. Ondertussen namen ook de klachten van de ziekte van Bechterew weer toe en bleek in september 2022 dat ik daarnaast ook artrose heb in mijn onderrug. Daarvoor moest ik medicatie slikken, iets wat ik liever niet doe.

Toen ik in de kerstvakantie van 2022 naar de vakantiefoto’s van die zomer ervoor bekeek en ik in diezelfde week voor de zoveelste keer een succesverhaal voorbij zag komen over de begeleiding door SMC, was ik vastbesloten… dit wil ik ook en ik ga het dit keer fixen!
Medio januari dit jaar ben ik gestart met iedere dag weer kiezen voor mezelf, voor een gezonde leefstijl en een gezond lichaam met als gevolg dat ik nu 15 kilo lichter ben, me veel fitter voel, weer meer kan sporten en geen medicatie meer nodig heb. Dikke winst dus!

 En daarnaast krijg ik van alle kanten complimenten… ook erg fijn natuurlijk. Ik krijg van veel mensen de vraag of het moeilijk vol te houden is. Nou dat is het zeker niet. Er zijn veel eetmomenten en de recepten in het boek en op de website zijn echt lekker en gemakkelijk te maken. De investering is het voor mij dik en dubbel waard geweest en ik heb er alle vertrouwen in dat ik op mijn streefgewicht ga blijven met de begeleiding van Jose en Julia.

Groetjes Kitty