In een fractie van een paar seconden heb ik me aangemeld voor een afspraak. Ik denk dat dit moment het moeilijkste moment was van mijn hele traject de afgelopen 4 maanden. Het allereerste gesprek met Julia was meteen heel fijn. Het voelde vertrouwd en ik kreeg meteen zin om te beginnen.
Wendy
SMC'er

Zal ik wel, zal ik niet.. ach het lukt me zelf wel, te veel werk, ga ik het wel volhouden, reacties van anderen over het waarom… zoveel redenen om maar niet contact op te nemen met Slim Mental Coaching.. tot het moment dat ik me, alweer, niet lekker voel, niet blij ben met wat ik in de spiegel zie, me futloos voel en ga zo maar door. Het warme weer komt eraan, maar die verdomde korte broek draag ik deze zomer toch maar weer niet. Dit moet volgende zomer anders.

In een fractie van een paar seconden heb ik me aangemeld voor een afspraak. Ik denk dat dit moment het moeilijkste moment was van mijn hele traject de afgelopen 4 maanden.
Het allereerste gesprek met Julia was meteen heel fijn. Het voelde vertrouwd en ik kreeg meteen zin om te beginnen. Belangrijk onderdeel om te starten was de weekplanning. Een doos vol met lekkere producten en heel belangrijk voor mij, een overzicht van wat ik iedere mag eten.

Structuur, dat was wat er ook ontbrak. Zeker op momenten dat ik het heel druk heb, dan vergeet ik te eten of er gaat van alles naar binnen zonder bij na te denken en meestal niet erg voedzaam. Ik weet echt wel, in grote lijnen, wat wel of niet gezond is, alleen ontbreekt het ook vaak aan inspiratie om lekkere gerechten te maken en om te variëren. Zeker in een gezin met 5 waar ieder zo zijn wensen heeft, blijft dit iedere dag een uitdaging.
Iedere week een afspraak maken om te komen wegen en even bij te praten hoe het je afgelopen week is vergaan, is erg prettig. Kost geen enkele moeite, iets waarvan ik eerst dacht dat dit me zou tegenvallen, daar keek ik nu naar uit. Het fijne gevoel dat de weegschaal aangaf dat ik weer wat lichter was geworden, al was het maar een paar ons, het stimuleert je om door te gaan.

Natuurlijk had ik ook m’n uitdagingen, vooral in het weekend of tijdens een feestje, was het even zoeken naar een goede balans. Iets wat in de toekomst ook vol te houden is. Dit lukt de ene keer beter dan de andere keer, maar daarvoor is het ook wel heel fijn dat ik de komende jaren nog gebruik kan maken van het na-traject. Mocht ik weer een keer even terugvallen in oude gewoontes, dan weet ik dat ik zo weer bij Julia (of José) terecht kan. Dit geeft een fijn gevoel.
De make-over vond ik eerlijk gezegd wel spannend. In eerste instantie wilde ik hier ook geen gebruik van maken, maar uiteindelijk heb ik me bedacht ( lees.. laten overhalen haha..) en daar heb ik geen spijt van.

 

De dag van de make over was echt de kers op de taart. De dag begon bij Selma beauty waar ik een heerlijke gezichtsbehandeling kreeg. Daarna door voor het uitzoeken van kleding bij A4. Nou ja, met shoppen maak je me sowieso wel blij, maar nu met een maatje minder is dat natuurlijk helemaal leuk. Vervolgens de make up in en daarna gezellig met Julia en hulp van Anouk foto’s maken. Het weer was fantastisch en we hebben erg gelachen (vooral met de zeer bijzondere aanwijzingen van Julia, waar ik overal moest gaan staan. Je moet er wat voor over hebben…😊

Conclusie…het hele traject er echt voor gezorgd dat ik weer beter in mijn vel zit, ik ben zelfs weer gestart met sporten, wat ik voorheen ook graag deed, maar waar ik me de afgelopen jaren niet echt toe kon zetten.
Inmiddels kan ik weer met meer tevredenheid in de spiegel kijken, zonder meteen kritiek te hebben op wat ik zie. Nu nog volhouden en wie weet, wordt de zomer van 2024 wel de eerste zomer dat ik een korte broek ga dragen… dan heb ik mijn ultieme doel bereikt..