Na het telefoontje van Julia over het gewonnen startpakket, bezocht ik samen met mijn man 'Slim Mental Coaching' in Panningen. Er volgde een gezellig en informatief gesprek. We kwamen samen tot de conclusie dat het verstandig was om nog even te wachten totdat ik de zwaarste pijnmedicatie had afgebouwd
Sandra
SMC'er

In september 2022 won ik het PS. Startpakket. Ik was enorm verrast en geraakt door het telefoontje van Julia. Op dat moment zat ik nog midden in mijn revalidatietraject.
In mei 2022 was een zeldzame auto-immuunziekte met blijvende gewrichtsschade vastgesteld. De altijd actieve en sportieve ik, waren niet meer. Ik was in één klap van continue ‘Aan’ naar even helemaal ‘Uit’. Het winnen van het startpakket voelde als een volgende fase in mijn herstel en de stap naar mijn nieuwe ‘ik’.

Ik had mijn doelen helder. Ik wilde mij (uiteraard) in alle opzichten weer gezond en ‘lekker in mijn vel’ voelen en écht goed voor mijzelf zorgen. Daarnaast had ik mij voorgenomen om de Amstel Gold race in het begin van dit voorjaar te gaan fietsen, ook al was dit nog echt een ‘berg’ te ver…
Alle medicatie en het beperkte bewegen hadden zijn tol geëist. Mijn lijf was moe, ik was kilo’s zwaarder dan voorheen en had continue last van mijn pijnlijke gewrichten. Mijn ‘systeem’ was volledig ontregeld. Ik probeerde mijn balans terug te vinden en zelfs de kleinste stapjes waren een motivatie om door te gaan. Nu dat extra gewicht nog, dat ik in alle opzichten als een ‘zware last’ met mij mee droeg.

Ik keek van moment naar moment. Niet vanuit berusting, maar realistisch om naar de volgende stap te kunnen bewegen. Mijn motto werd:
“Van niks, komt niks…”

Na het telefoontje van Julia over het gewonnen startpakket, bezocht ik samen met mijn man ‘Slim Mental Coaching’ in Panningen. Er volgde een gezellig en informatief gesprek. We kwamen samen tot de conclusie dat het verstandig was om nog even te wachten totdat ik de zwaarste pijnmedicatie had afgebouwd.

Eind april 2023 kreeg ik dan eindelijk ‘groen licht’. Mijn revalidatietraject was afgerond en de zware pijnmedicatie had ik afgebouwd. Kort daarvoor had ik tijdens een evenement mijn eerste tien kilometer gewandeld.
Op naar de volgende mijlpaal!

Met het startpakket onder de arm ging ik mijn eerste week in. De gerechten waren eenvoudig te maken en ook in de PS. app en het kookboek stonden allerlei lekkere recepten. Er was genoeg keuze voor afwisseling en ik kreeg weer (in)zicht op mijn voeding.

Inmiddels heb ik mijn streefgewicht bereikt. Ik ben trots en voel mij ‘lichter’ in alle opzichten. Ik ervaar zelfs minder gewrichtsklachten. De balans is terug en ik heb meer energie. Ik ben zelfs alweer een aantal keren met mijn racefiets onderweg geweest. De inschrijving voor Amstel Gold Race 2024 is onlangs gedaan. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.